Sociala medier är inte PR-kanaler

Jag försökte engagera mig i diskussionen om politiker och sociala media. Det är ju ett hett och intressant ämne. Kom dock fram till att jag är mer intresserad av politik än av politiker.

Sociala medier fungerar som allting annat. Vissa fattar andra fattar inte. Det räcker inte att synas och höras. Som i alla samtal gäller det att tillföra något. Debatter har jag slutat intressera mig för därför att det som sägs i debatten sällan tar gestalt i verkligheten.

De som jag tycker är intressantast att följa är de som ser sociala media som sociala media, inte kanaler. Jag har gärna samtal om produkter och tjänster, särskilt om någon lyssnar men jag gillar inte reklam. Det samma gäller varumärken. Människor kan vara sociala men inte varumärken. Varumärken kan vara sociala objekt som samlas kring men de relaterar inte. Det gör människor. Något att tänka på.

Översatt till politik tror jag på diskussioner men ogillar propaganda.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,