Något är galet i det här landet

Carema tycker att våra gamlingar skall ligga i sitt eget piss och landstinget handlar med tortyroffer.

Jag försöker förstå vad som händer och kommer fram till att gränserna för vad som är acceptabla sätt att tjäna pengar har flyttats.

Visst är det möjligt att det är som Anders Milton säger här men han svara inte på frågan om varför Wemind är en bättre vårdgivare än Röda Korsets verksamhet med sina 26 års erfarenhet. Det är lätt att dras med i ordflödet om hur bra Anders Milton tänker om psykiatrisk vård. Det besvarar inte frågan om det verkligen finns evidens för det som är sakfrågan här. Att Wemind är bättre än Röda Korset på att hjälpa svårt skadade tortyroffer med komplicerade symptom. Rimligtvis kan det inte vara bevisat eftersom Wemind inte hat arbetat med denna grupp. Evidens betyder nämligen inte att en metod är bra i allmänhet utan att den är användbar i ett bestämt sammanhang. Evidens är både objektiv forskning och subjektiva bedömningar som behandlarnas erfarenhet av metoden.

Röda Korset och är inte särskilt mycket dyrare. Det skulle vara intressant att höra varför Wemind AB överhuvudtaget la ett anbud på verksamheten. Om det är kvalitet det handlar om.

I Sverige har den här typen av upphandlingar blivit ett sätt att omdirigera skattepengar till privata fickor och hittills är väl ingen imponerad av vad vi får för våra pengar.

  • Kraka

    Ännu märkligare är att oppositionen nu har öppet mål och ändå inte skjuter. Istället för att föra politik är man upptagen av inre familjekonflikter.