Opera på liten scen är fantastiskt

en bild som heter labohemepapipersgatan.jpgDen här helgen inleddes med ett Operabesök på Teater DeVill, Pipersgatan 4.

Scensångarna spelade La Bohem av Puccini.

Nu måste jag säga något om mig själv och Opera. Jag har bara varit två gånger och det här var första som publik. Det finns de som skriver och vet mer. Då så.

Opera spelas vanligtvis på större ställen men efter den här föreställningen önskar jag att fler små scener vågade sig på det. Det blev en känsla av närhet som dels berodde på att vi satt nära scenen och dels att Operan sjöngs på svenska. Det blev något som liknade musikteater och som jag förstår var det den ursprungliga tanken med Opera. Någon som vet bättre får rätta mig om jag har fel.

Kärlek och död är starka tema och föreställningen sjungs/spelas övertygande. Jag tänker inte försöka bedöma sången, jag tyckte helt enkelt att det var vackert och kändes  verkligt. För min del blir det nog fler besök på Operaföreställningar.

Storartat genrep och hoppas att fortsättningen blir lika lyckad. Om du som jag inte är van vid Opera är det här ett utmärkt tillfälle. Du får dessutom chansen att besöka en väldigt fin teater.

Du kan läsa mer om genrepet på Kulturbloggen och Teatermagasinet.

Vill du lära dig mer om Opera kan du titta in på Operaskolan, rekommenderas.