Våld och passion av Tennessee Williams

Livet blir lite roligare med teater, tycker jag. Mina år som bloggare har också gett mig nya sätt att se på det som händer omkring mig.

Igår var jag på premiär med Rosemari från Kulturbloggen. Vi såg en pjäs av Tennessee Williams som på svenska heter Mannen i ormskinnsjackan. Samtidigt passade Dramatenchefen Mari-Louise Ekman på att inviga den nya foajén till Lilla Scenen. Det var jätte snyggt, riktigt mysigt men skit samma, egentligen. Det som är viktigt är att en teaterinstitution som Dramaten öppnar upp. Mer och mer.

Jag har älskat teater sedan jag var liten, helt av mig själv och utan särskild anknytning. Jag är inte så intresserad av vilka andra som är där och har få favoritskådespelare. Dom jag känner igen och känner till vet jag väldigt lite om. För mig är det spelet som fängslar. Spelet och stämningen när ridån går upp.

Därför är jag sällan missnöjd och kanske därför en dålig recensent. Tennessee Williams är ju ingen rolig figur, precis. Men han skildrar sin tid och omgivning som han ser den. Utan censur.

Det är kanske inte den roligaste pjäsen du kan gå på men värd ett besök för passionens skull.

Annat roligt som händer på Dramaten kan du läsa om på deras webplats.

Andra recensioner:

Svenska Dagbladet

Expressen

  • http://kraka.moah.se Kraka

    Kul att du skriver igen, det var ju ett tag sen. Kanske kan vi gå på någon teater framöver? :-)

  • http://jonasanderson.se/info Jonas

    Ja, det skulle vara kul