Sommarnattens leende – A Little Night Music

Premiär på Stadsteatern. Kulturbloggens Rosemari och jag var på teater och såg Sommarnattens leende efter en film av Ingmar Bergman från 1955.

Det är andra gången jag ser den här musikalen, första gången var i London 1975 och jag blev förtjust redan då.

Gårdagens premiär på Stadsteatern var ett kärt återseende. Historien är en skenbart cynisk betraktelse över kärlek och relationer men lekfullhet och oskuldsfullhet lyser igenom.

Den åldrande advokaten med sin 18 åriga fru som han inte ens legat med! Nä, jag går inte på det. Någon sa att vi är satta på jorden för att roa gudarna men jag tror att vi är satta på jorden för att roa oss.

Roligt är det i alla fall och varje pojke som blivit krossad av kärleken borde se den här. Föreställningen ger liv och hopp.

Föreställningen i London var ju lite extra speciell eftersom jag såg den med min älskarinna och hennes man. Det var inte så svårt att tro på historien även om verkliga livet inte alltid är lika roligt.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,