…och så en Kulturfyra på det

Inför det nya året önskar jag mig mer av allt :)

Det här är årets första Kulturfyra. När jag började göra Kulturfyror var det ett lite avbrott i det vanliga tugget här men numera har jag ju lämnat mitt strikta fokus på datorer och internet.

1. Vilken är den första boken du läser i år, 2010?

Jag har inte läst någon ny bok men läst om flera gamla. Värd att uppmärksammas av dem är bara två. William Gibsons Pattern Recognition och Arrakis -ökenplaneten (Dune) av Frank Herbert. Två helt olika böcker (även William Gibson debuterade i science-fiction genren är hans senaste två böcker förlagda till vår nutid) men med det poetiska språket gemensamt. Det toch att båda är bra historieberättare med känsla för det de skriver om. Ändå är det över 30 år mellan dem.

2. Första konserten du går på?

Kan inte säga bestämt Fuchsia Fryshuset är planerat

3. Första teaterföreställningen eller filmen du ser i år?

Första filmen var nog A Serious Man. En bra film att se i början av året. Lärdomen är att det är omöjligt att veta vad som är rätt eftersom livet är oförutsägbart. Passa på att leva det mens det varar. Mer säger jag inte.

4. Hur känner du personligt/privat inför 2010, vad ser du fram emot mest, eller vad fruktar du mest?

Jag önskar mig mer av allt eller kanske helt enkelt det bästa. Tycker inte det finns anledning att be om elände och jag ser fram emot att skriva mycket mer och bättre. Jag fruktar ingenting eftersom jag accepterar livets oförutsägbarhet.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,