Veckan med Kattkorgen, mediakritiskt redaktionsmöte och Dramaten

En bild som heter second_opinion01.jpg

Så här såg det ut

Äntligen har det blivit lite fart här på Kattkorgen. I Torsdags var jag på öppet redaktions möte hos Second Opinion (läs mer om Second Opinion…).

Vi hade en intressant diskussion om journalistik, deltagarjournalistik och vad som egentligen kan kallas journalistik. Jag hade åsikter förstås men försökte lyssna.

Det som är intressant med Second Opinion är att de är en produkt av webben och dess möjligheter. Fler än journalister läser, rapporterar och kommenterar. På gott och ont men journalistiken kommer att överleva, i sina bästa och sämsta former. Second Opinion kan bli en del av det bästa.

Efter det var jag på en läcker tillställning på Dramaten och ställde en grabbfråga till Mikael Nyqvist. Det har jag skrivit om på Kulturbloggen (med bilder). Julia Dufvenius och Mikael Nyqvist mötte publiken i ett arrangemang som heter Dramaten&. Uppenbarligen var publiken förtjust över att få träffa skådespelare efter en pjäs. Mikael och Julia verkade trivas de också. Gilla!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,