Nu har jag äntligen sett Avatar

Så har jag äntligen fått se Avatar och jag är imponerad.

De animerade delarna (en stor del av filmen) är fantastiska och allt vävs ihop väldigt fint. Själva handlingen är ingen överaskning. Vem som helst som varit på bio förr kan räkna ut hur det går.

Cameron har undvikit att exploatera 3D-effekterna och använder dem istället för att understryka det vi får se. Hatten av. Det var annars det som gjorde mig lite avvaktande. Att den var i 3D. Om inte Rosemari hade sett den och rekommenderat 3D-versionen hade jag nog sattsat på den vanliga varianten. Orsaken är att 3D brukar betyda att filmen inte har så mycket mer att erbjuda. Så inte i detta fallet.

Den nya 3D-tekniken är annars inte så revolutionerande eller bra som det påstås. Perspektivet förstörs ibland. I vissa scener blir det mer som kulisser som ställts framför varandra. Jag tror att jag måste gå och se filmen i den vanliga dimensionen för att jämföra. Men, efter moget överväganda tycker jag att du skall se 3D-versionen om du bara skall se den en gång.

Sigourney Weaver är skitbra (som vanligt) och det är roligt att se henne ute i rymden igen.

Filmen visar vad som händer när man förstör hemma hos sig själv och ger sig ut och förstör för andra! Synd att ingen bryr sig om sådana här budskap.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,