Olivplockning i Trulli-land

Trulli är namnet på den typen av hus som finns i området jag har besökt. De finns ingen annan stans än i ett avgränsat område i södra Italien. Jag kallar det för Trulli-land.

SSC_0914

På landsbygden (där jag var) fanns det inget internet med någon teknik som jag känner till. Jag fösökte med ett kontantkort till min olåsta Nokia men det var tji. En annan operatör hade kanske funkat bättre men det gick inte med den jag provade med (TIM).

Nu har jag kommit hem och kan använda datorn igen. Det var lite svårt att leva utan internet även om det bara var en vecka.

För två år sedan besökte jag Montepapa, området där min vän och kollega har hus. Då fick jag lära mig beskära olivträd. Nu fick jag lära mig mer om olivplockning.

Montepapa ligger längst ner på klacken i Italien. Området präglas av olivnäringen. Det är inget rikt område men de småstäder som ligger runt omkring är i alla fall befolkade och människorna som bor i trakten kämpar på.

Det som gör intryck på mig i det här området överflödet men det krävs mycket arbete av de som bor här. Oliver plockas i stort sett för hand, det finns lite olika maskiner som skakar ner oliverna men alla har inte sådana.

Katter finns det också gott om. Här är Mitsi, vildkatten som adopterat Johan och hans familj.

SSC_0915

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,