Dags för en kulturfyra

Nu är det dags att skriva lite här på Kattkorgen. Som ni märkt har den gått på lite lågvarv. Nu tänkte jag ändra på det. Att det är tyst här betyder inte att jag slutat skriva.  I Bloggtidningen skriver jag som vanligt. Ni som följt mina skriverier här och i Bloggtidningen vet att den nu flyttat in på Kulturbloggen. Vi samlar krafterna där, helt enkelt.

Nu till kulturfyran. Det är en bra kreativ övning.

1. Vem är du ur kultursynvinkel? Säg det gärna med en bild.
Det är mer min syn på kultur. Den får gärna vara vacker men skall sticka lite.

tistel
2. Vilken bok har senast påverkat dig starkt?

book-cover_200Ja, det måste ha varit den här. Den skrämde mig. Inte bara för att den berättar om ett läskigt företag som ägs av människor med politisk makt och en ideologisk agenda. Den visar hur vi låter våra ledare ljuga för oss långt efter att de avslöjats som lögnare. Det är skrämmande. Inte för att får mig att tvivla på vår förmåga att göra gott eller vara rättvisa. Det som oroar mig är att det tar sådan tid att få ändringar till stånd. Den visar på ett skrämmande sätt att våra politiska system inte fungerar.

Läs den! Jeremy Scahill har skrivit den och den finns lite var stans att köpa. Du kan läsa mer om boken här.

Blackwater har förlorat sitt tillstånd att bedriva verksamhet i Irak men har nyligen beviljats kontrakt till ett värde av en miljard dollar där. Blackwater har bytt namn sedan boken skrevs. förmodligen som följd av sitt dåliga rykte

3. Vilken bok har du senast lagt undan utan att läsa klart?

Det minns jag inte, jag är en disciplinerad läsare även om jag inte är det i andra sammanhang.

4. Visa oss ett youtube-klipp eller bild, som gör dig glad.

Det måste bli det här: The Happiest Man in Chiswick (London)

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,