Pridefestivalen flyttar utanför stadsmurarna

bear_prideI  väntan på Prideparaden igår funderade jag ihop med en kompis. Vi funderade på var Pridefeastivalen skall ta vägen nästa år. Vi kom fram till Humlegården. Att det skulle vara den bästa lösningen att festivalen flyttade till Humlegården nästa år, alltså. Det blev vischan istället, Sjöhistoriska muséet. Pfft, säger jag.

Pridefestivalen är en viktig händelse, kanske en av de viktigaste demokratiska manifestationer vi har i Sverige. Alexander Bard sa något väldigt bra i TV: Ett samhälle bedöms efter hur det behandlar sina svagaste grupper (ungefär). Alltså är Pridefestivalen viktig även för oss vanliga heteros. En demokrati kan inte orientera sig om den bara har normen som norm. Särskilt om normen är satt av de mest privilegierade.

Därför borde Priedefestivalen vara mitt i stan, Humlegården till exempel.

Se bilder på Kulturbloggen

Tidigare inlägg här

Pride flyttar till Sjöhistoriska | Inrikes | SvD

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

 • http://kattk.org Jonas Anderson

  Jag vet inte heller men det kanske är en fråga att återkomma till. Tack för kommentaren!

 • http://mikusagi.blogspot.com/ Mikusagi

  Men Pride House är mitt i stan, och om de fortsätter med Pride Garden så är det samma där. Jag vet inte varför det flyttas, det är svårt redan som det är för turister att hitta till Pride Park.

 • Jack

  fan vad skönt att skiten kommer längre bort från stan, men tragiskt att museet tvingas ställa upp för det gör dom ju självfallet inte frivilligt.

 • Pingback: links for 2009-08-03 « Dragonrouge()

 • nitolik

  Ganska uppenbart varför de vill flytta festivalen. Politiker kan visserligen försöka övertyga allmänheten om att de stödjer denna manifestation, men egentligen vill de att Pride inte ska vara en öppen demonstration. Istället använder de fula metoder för att förskjuta demokratin! Sen kan de försöka med argument som: ”De får en större arena på den nya platsen”. Sorry, men den gubben fungerar inte på mig!

  Rätten att få uttala sin åsikt är STARKT HOTAD på alla plan!!!!

 • http://jonasanderson.se/info Jonas

  Tack för kommentaren! Det här vaar tydligen ett hett ämne. Vet du om det är någon inom HBT-communityn som bett om ”en större arena på den nya platsen?. Den här frågan verkar viktig att skriva mer om.

 • nitolik

  Nej, inte vad jag vet. Men helt klart värt att kolla upp. Ligger det på regeringens bord skulle det vara en het potatis inför det kommande valet.