Varför gammelmedia är på väg ut

fågel_webbIdag skriver Rosemari om varför gammelmedia är just gammelmedia. De har inte längre kontroll över sig själva. Orsak: Det är viktigare att sälja tidningar än leverera innehåll som är av nytta.

Det sagt tror jag på journalsitik men den kommer att försigå någon annan stans. Realtidswebben är något som kommer i våra webbläsare. Facebook uppdateras inför våra ögon, Friendfeed uppdateras i takt med att nya inlägg kommer in (i och för sig lite för långsamt för min smak). Det förändrar våra förväntningar på nyheter. Vi behöver inte vänta på dem till morgonen. När jag går och lägger mig vet jag redan vad som kommer att stå i tidningen.

Louis Grey har skrivit om realtid.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

  • / Rolf

    Om du menar papperstidningen så är nog största inkomstkällan idag den reklam tidningen ”bär med sig” … vikten av en väl fungerande distribution är A och O … bra journalistik, trovärdighet är nog ett framgångsrecept fortfarande, oberoende av distributionssätt … och till slut media är inte bara nyheter …