Pet Shop Boys på Cirkus

Nu förtsätter jag på den inslagna vägen att skriva om lite allt möjligt  här. det kommer nog att dröja innan vi kommer tillbaka till att bara skriva om webbteknik och internet, här. Det finns två  skäl. Dels är det det jag skriver om i Bloggtidningen och dels behöver jag träna andra kreativa nerver för att kunna vara kreativ.

I måndags var  det konsert på Cirkus, Pet Shop Boys spelade.

Det var en fantastisk konsert på många sätt. Dels för att det var första gången jag hörde dem live och dels för att den typen av pop är ny för mig.

Min musiksmak är rätt bred men den musik jag tenderar att lyssna på är rätt traditionell, det vi kallar Rock. Det vill säga 3-4 killar med gitarrer och en med trummor. Lägg till blås/kör/key-board efter smak.

Det kanske är därför det blir en sådan stark upplevelse som det var i Måndags. Helt fantastiskt. En läcker show med färg, former, dans och kulisser som påminnde om teater (jag är galen i teater). Supersnyggt!

petshopboys_090628_PSB_035-300x201Platta de turnerar på heter Yes. Jag har laddat ner den och har den i telefonen för lyssning när jag åker tåg. Min favorit låt är: Did You See me Coming?

Mitt behov av nya intryck är väl täckt för ett tag. Framförallt tror jag att sommarens projekt blir att lyssna på ny musik och göra saker jag inte brukar.

Vill ni läsa en bra recension av konserten kan ni surfa bort till Kulturbloggen. Bilden har jag lånat där.

Så här skriver Rosemari:

Pet Shop Boys är The Kings of Pop.
Deras spelning på Cirkus på söndagskvällen 28 juni fick lokalen att koka. Publiken hoppade, dansade, lyfte armarna högt och klappade.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,