Gmail ur beta

Gmail utan bebta-stämpeln

Gmail utan bebta-stämpeln

Att Google jobbar på med ett eget operativsystem är en ”nyhet” som valsat runt webben några år. Nu meddelar sökjätten att det kommer att bli verklighet. Det är riktat de små netbooks som blivit så populära.

Kul idé men hur realitiskt är det? Själv är jag intresserad av netbooks men jag kan inte påstå att jag är lockad av idén att var bunden till Googles utbud av tjänster, även om jag använder många av dem. Då är det betydligt mer atraktivt med de varianter av Linux som finns för netbooks och även XP. Båda de alternativen erbjuder en mängd stabila program för  nytta och nöje.

En betydligt intressantare nyhet är att Gmail är hur beta. Gmail har varitt i beta så länge att mänga slutat reflektera over det. Jag känner många företagare som förlitar sig på Gmail som enda e-posttjänst. Förra slutade Gmail fungera över hela världen och problemen gav eko i alla sociala media. Ingen berörde det faktum att vi alla gjort oss beroende av en tjänst som varit i beta, alltså inte produktionsfärdig, i åratal. Googles inflytande över oss är tydligen så stort att den påverkar vår verklighetsuppfattning.

Nu är i alla fall Gmail skarp. Och vad är den stora skillnaden? Fråga inte mig. Det går inte att bli klok på det som står i Gmail-bloggen, heller. Annat än att betastämpeln försvinner från all Google Apps. Läs mer på Gmail-bloggen.

För alla som vant sig vid betastämpeln har utvecklarna lagt in en funktion i Labs som gör att du kan få tillbaka den grå etiketten. Den heter ”Back to Beta” och är ett skämt. :)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,