Bloggar betyder något

vem_bloggar

Vadå bloggar!?

Alex Schulman påstår att bloggar är onödiga och betydelselösa. I någon bemärkelse är det säkert sant. Precis som vilket påstående som helst. Fast det är konstigt att Schulman säger det eftersom han verkar ha fått ut en hel del av sin variant av bloggande.

För bloggaren torde bloggen vara betydelsefull. Även om det inte har betydelse för någon annan. Alex Schulman menar förstås att bloggar inte är betydelsefulla om de inte har utnämnts till betydelsefulla av en därför utnämnd auktoritet. Och så vidare.

Själv säger Schulman att bloggar samtidigt är betydelselösa och att media är rädda för att stöta sig med dem. Det är faktiskt ett påstående som inte går ihop.

De traditionella medierna trippar på tå runt bloggosfären. De lägger sig på rygg och visar strupen. I rädsla för att stöta sig säger ingen sanningen – att den svenska bloggosfären både är rakt igenom ointressant och fullständigt betydelselös.

Ja, egentligen vet ju alla som har koll på blogg- och webbsfären att den har en stor betydelse.

En blogg som Kulturbloggen har växt i uppmärksamheten den får och därmed i inflytande. Den är viktig om den har en besökare eller tiotusen. Orsaken är att den inte planeras på någon av stor-medias kulturredaktioner eller partihögkvarter. Medges att jag själv skriver där, ibland. Det är ett nöje. Jag vågar i alla fall lyfta fram den som ett exempel på att bloggar är betydelsefulla (även om det inte stämmer med någon annans definition av ordet).

Läs det här.

Precis som andra branscher försöker nyhets-media stoppa utvecklingen och de använder vilka trick som helst. Nu är det Alex Schulman som får gå i bräschen. I morgon är det någon annan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,