Äntligen har jag fått Google Voice – inte!

gvoiceGoogle Voice (tidigare Grand Central) är en telefonitjänst från Google. Enligt reklamen får du möjlighet att koppla alla dina telefonnummer till ett enda nummer samt ha en gemensam röstbrevlåda, sms-central med mera. Det låter nästan för bra för att vara sant. Just nu är tjänsten bara öppen för inbjudna användare (som Gmail i början) som bor i USA.

Självklart har jag anmält intresse för den här tjänsten och tror att den skulle kunna bli en hit. Hjärtat tog glädjeskutt när jag hittade en ”invite” i brevlådan. Dels över inbjudan och dels över att få ett telefonnummer för livet.

Det här blev jag lovad i mailet jag fick:

Google Voice

You are invited to open a free Google Voice account. To accept this invitation and create your account, visit https://www.google.com/voice/inv/xxx (jag tog bort koden för att undvika missförstånd).

If you haven’t already heard about it, Google Voice is a service that makes using your current phones much better!

Here’s what it offers:

  • A personal phone number that rings all of your existing phones when people call
  • All of your voicemail in one inbox with unlimited online storage and free voicemail transcripts sent to your phone and email
  • Low-priced international calling to over 200 countries and free SMS
  • Other powerful features like the first phone spam filter to protect you from unwanted callers, the ability to ListenInTM on your voicemail messages while they are being left, conference calling and more

Det här är vad jag fick :( :
gvoice_nej

Skulle inte Google veta vilket land jag bor i när de skickar en inbjudan? Tydligen är det inte viktigt att lansera tjänster som den här i Europa och det är rätt retfullt. Jag får lust att bojkotta (om jag någonsin får chansen) men kommer antagligen att tacksamt ta emot när det blir vår tur. Om inte annat så för att ha något att blogga om. Tills dess: Screw you, Google! Nu tänker jag bojkotta er medan jag sover och återkommer i morgon för att hungrigt konsumera era tjänster.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,