När orken kommer och går (och mest går)

blommorSom ni märker uppdaterar jag inte Kattkorgen varje dag längre. Tyvärr kommer det nog att dröja innan det blir någon fart här. Jag har hälsoproblem  som tilltagit de senaste året och nu har jag varit sjukskriven ett tag.

Förra veckan träffade jag en specialist i neurolgi som genast sa att han vill göra en demensutredning. Hupp, tänkte jag. Det var ju inte det jag  ville höra och jag blir orolig inför utsikten att förlora det som jag upplever gör mig till mig. Inte minst bloggninen och allt som hör till.

Det är förlusten av viktiga funktioner som gjort att jag sökt hjälp. Det andra jag försöker  hålla i minnet (ahaha) är att jag bara är i början av den här resan och ingen diagnos kommer att förändra mig som människa. Det kan bara tiden och eventuell sjukdom göra. Det tredje är att jag är begåvad med ett stort och kärleksfullt nätverk.

Bloggandet håller igång hjärnan och jag hoppas få hålla igång länge än. Det har doktorn lovat (om det skulle visa sig vara någon form av demens, vill säga).

När jag berättade om utredningen fick jag olika reaktioner. Någon sa ”det tror jag inte på” andra var inte förvånade. Ungen sa at hon hade tänkt skicka ett minnestest till mig. Själv vet jag att det är något fel eftersom skakningarna i armar och ben har tilltagit och minnet har blivit som en schweitzerost. Svårigheter att organisera vardagen och bristande ork är det värsta.

Alla kontakter med sjukvård, arbetsgivare och försäkringskassa har varit frustrerande. Det beror mest på att jag har svårt att acceptera mitt tillstånd. För det mesta får jag hjälp med det jag behöver.

Det jag siktar på är att så småningom komma tillbaka till mitt jobb som familjeterapeut och fortsätta skriva om att läsa skriva på webben. Som det senaste på Bloggtidningen. Det är en fascinerande live-chatt som Jay Rosen, professor i journalistik, höll. Ämnet är att lära ut bloggning. Är du intresserad av webbjournalistik, journalistik och bloggning skall du läsa.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

  • http://kattk.org Jonas Anderson

    Det gäller ju att skriva ner saker så jag inte glömmer :). Säg till om jag skriver samma sak flera gånger :)

  • / Rolf

    Modigt, starkt av Dig Jonas att du vågar/vill berätta …

  • http://tomascarneheim.com/ tomas

    Det är bra att det finns mediciner mot demens idag Jonas, om det nu skulle vara så illa.

  • Pingback: Tasks nu även i Google Calender | Bloggtidningen()