Jag skall ta med bloggen i testamentet

vita_blommorNejdå, jag är inte på väg att dö men jag har förstått att jag måste fatta beslut om min digitala kvarlåtenskap. Annars kan det leda till alla möjliga problem, som dessutom är onödiga.

Ett skäl är att det finns en hel del där som jag inte vill skall försvinna. Det finns inget jag skäms för (min hemsida har nittiotalet redan ringt om och bett att få tillbaka :)) eller som kan skada någon. Det finns sånt som jag är mer eller mindre nöjd med men i och med att det lever på nätet har andra redan bedömt det.

Alla konton då? Jag funderar på att göra en lista och lägga dem på samma ställe som annat som skall omhändertas. Det kommer att finnas människor som jag aldrig träffat i verkligheten som måste underrättas. Vem gör det?

Det är hög tid att alla som har till uppgift att bistå efterlevande får utbildning i hur de skall bära sig åt med digital kvarlåtenskap. Det är också dags för alla att börja tänka på att lämna tydliga anvisningar. Om jag vill att min blogg skall finnas kvar kan jag säga det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

 • Pingback: links for 2009-06-15 « Dragonrouge()

 • Lisa Granberg

  gå gärna in på http://vimeo.com/4611777 eller webwill.se för att se presentationsfilmen om mitt examensprojekt: en tjänst där du själv kan bestämma vad som ska hända med ditt liv på nätet efter döden.

  Hälsningar
  Lisa Granberg

 • http://jonasanderson.se/info Jonas

  Tack, det här är mycket intressant. Håll oss gärna uppdaterade hur tjänsten utvecklas

 • Pingback: Webwill: Årets webbtjänst 2009? | Bloggtidningen()

 • http://tomascarneheim.com/ tomas

  Tänkvärda ord, Jonas