Innan jag blev plåtslagare levde jag med hundar

I går frossade jag i minnen från min tid på Varvet. Det är ett jobb som ligger så långt från det jag gör idag att jag ofta glömmer att jag  har försöjt  mig på att hantera stora stycken stål och tjock plåt.

har man en gång korkat upp minnena är det svårt att få i korken igen. Därför fortsätter jag tills jag känner mig klar.

Ungen och jagOrsaken (tror jag) är att jag skall göra en demensutredning. Oron att det är något oåterkalleligt fel i hjärnan skrämmer mig. Rent konkret betyder det att jag om några veckor skall genomgå ett ryggmärgsprov. Det känns läskigare än den möjliga diagnosen. Den tror jag inte på förrän det är bevisat.

Bilden är på mig och Ungen. Hon som är mamma nu. Det är en fantastisk bild, även om den får mig att känna mig gammal. Jag har ett barnbarn som snart är i samma ålder som Ungen är här.

Den här sommaren hade jag precis flyttat från en by, utanför Kiruna, till en annan by utanför Kiruna.valparna

Det här var något år innan det var dags att flytta till Stockholm och ta upp karriären som plåtslagare, alltså flera år innan den där morgonen i plåtgården när ballongen landade.  Det var en stor omställning och vi hade precis gjort oss av med en hel drös hundar. Som de på bilden. Det där är valpar. De vuxna bodde i varsin koja.  Det var som sagt ett annorlunda liv. Min enda kontakt med datorer var en kompis som var fascinerad av de nya ”ordbehandlingsmaskiner” som börjat dyka upp.  Han hade en Microbee.

minnaHär är en fin hund. Hon heter hette Minna. En duktig men egensinnig hund. En del av de här hundarna var mer som katter. De hade respekt för flocken och ledaren men jag upplevde inte att jag hade någon individuell relation till dem.

Minna är mamma till några av valparna på bilden. Hon var kvar ett bra tag efter att de andra var sålda. Tyvärr anpassade hon sig aldrig till att bo i lägenhet. Hon saknade andra hundar och skrek och levde rövare när hon var ensam. Till slut fick hon flytta någonstans där hon fick bo och jobba med andra hundar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

  • http://tomascarneheim.com/ tomas

    Intressant inlägg, Jonas. Du är riktigt snygg på bilden. Kul att få ta del av ditt förflutna.

  • http://jonasanderson.se/info Jonas

    Thanks, man!