Digitala medier och digital frihet

black_musikFrihet betyder mycket mer för mig än gratis musik. Frihet betyder också mycket mer än någons ekonomiska vinst. Det finns artister som tror på nätet och sina fans. Det ger ett hopp om framtiden även om den ser mörk ut just nu.

Fritt är ju inte detsamma som gratis och jag har gladeligen betalat för underhållning i hela mitt liv. Nu känner jag att jag gladeligen skulle avstå från samma underhållning om det lär mediamonopolen en läxa.

För att förstå musikindustrin måste man också förstå musikens historia. Frank Kofky har skrivit om exploateringen av svarta musiker i USA. Det handlar om samma skivbolag som gnyr om hur mycket de bryr sig om artisterna. Hursomhelst är inte det här någon ny bok men så vitt jag vet ensam i sitt slag. Det finns mycket bra skrivet i den aktuella debatten men ibland kan det vara bra att läsa lite historia.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,