Tappa inte modet

jag såg en bra film igår. De senaste åren har jag gått mer och mer på bio. Nu såg jag en film med Russel Crowe. State of Play, heter den. Den handlar om en journalist som jobbar med ett reportage som berör en vän till honom. Vid sin sida har han en av tidningens bloggare.

Kul idé med en bloggare i en nästan-huvudroll men det har Russel också  (Helen Mirren snor hela föreställningen). I den här filmen får vi veta att bloggare egentligen vill bli journalister och att det inte är fel på systemet. Problemet är enskilda rötägg. Storföretag är tuffa och fula men det är politikerna som är svaga och farliga.

För mig blev bloggaren behållningen i den här filmen. Om det kommer en tvåa där hon har blivit ”riktig” journalist tänker jag skriva något mycket elakare. Alla bloggare vill eller behöver inte konkurrera med journalister. Vi har en alldeles egen plats i media-ekologin. Dessutom skall man inte blanda ihop journalistik med trycksvärta på döda träd. Det är inte. Papperspressen verkar så utdöd att mybildningen har börjat.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

  • http://tomascarneheim.com/ tc

    Är det en bloggare med i filmen måste jag gå och se den :-)