Webbplatser som gjort mig till den jag är – Del 1

amd

Det finns några webbplatser som format mig och mitt intresse för internet. En är den kända nyhetsplatsen för nerdar, Slashdot.

Ett exempel på artiklar som gjort att jag ständigt återvänder till Slashdot är den här. En artikel av Greg Walton (närmare presenterad i artikeln) skriver om hur han blivit engagerad som rådgivare av Dalai Lamas kontor i  frågor om datasäkerhet.

Här finns nyheter och mycket mer. Framförallt fick jag en bra inblick i frågor som yttrandefriheten på nätet, alternativa operativsystem (som Linux) och udda nyheter överhuvudtaget.

Det finns några fler som har betytt mycket för mig. Inte för att de är så märkvärdiga utan för perspektiven de öppnar. Jag tror att det är därför jag fortfarande upplever webben

Slashdot var dock  en av de första och jag har fortsatt läsa nyheterna där sedan starten. Därför har den webbplatsen en speciell betydelse.

Du kan läsa  historien  om Slashdot, del 1 med länkar till resten. Dessa inlägg publicerades av Cmdr Taco i samband med 10-års jubileet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

 • / Rolf

  Intressant, ska läsa artikeln mera noggrant senare.
  Just ny kollar jag användbarheten av en Ipod
  Touch, uppkopplad via nåt trådlöst Wifi-nätverk
  nånstans ute på stan.

 • http://www.tomascarnehei.com TC

  Du är väl mer eller mindre en del av internet numer, Jonas.
  Har ju till och med övervägt att byta namn till http://jonasandersson.se

 • Pingback: Idag har jag varit på vårpromenad | KATTKORGEN()