Man måste vara noga om man skall hacka

dom2ruRyska hackers har fått rykte om sig att vara skickliga men i det här fallet var de inte det. De gav sig på fel webbplats.

Det hela började med en dokusåpa som heter Hus 2 (Dom 2). En grupp killar och tjejer bor i ett hus och bygger ett andra hus. Det vinnande paret får det nybyggda huset. Serien har gått länge, för länge enligt många.

Någon retade sig så mycket på det här programmet att han la ut ett skript som skulle rikta en DDos-attack mot programmets webbplats. Forumets användare uppmanades att ladda ner skriptet och köra det från sin dator.

Du kan läsa mer om denna typ av angrepp hos svenska Wikipedia.

Tyvärr (ur hakerns synpunkt) riktades attacken mot fel webbplats. Istället för att angripa TNT-kanalens webbplats (som ahr adressen tnt-tv.ru) gav de sig på logistikföretaget TNTs interna webb (tnt.ru). Detta ledde till att mail och webb försvann några timmar. Skadan var så obetydlig att det knappt märktes. TNT har inte ens polisanmält händelsen.

Du kan läsa en mer utförlig version av den här historien på Svetlana Gladkovas blogg, Profy.com. En bra blogg för tekniknyheter och ibland sådana här godbitar från Ryssland.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,