Bloggare och det fria ordet – så går det om man ställer uppkäftiga frågor

eee_webbEtt blogginlägg om att Monica Antonssons bok Mia – sanningen om Gömda inte fick skyltas upp fick Rosemari på Kulturbloggen att vilja gräva djupare.

Det skulle hon hon tydligen inte ha gjort eftersom det slutade med hot om polisanmälan. Rosemari skriver om sin erfarenhet av den undersökande journalistiken. Läs historien på Kulturbloggen.

Själv tycker jag att Monica Antonsson kunde ha svarat på Rosemaris frågor på det sätt hon gör i den senare brevväxlingen. Framförallt med tanke på att hon sticker ut hakan med att publicera en kontroversiell bok. Det är ju det som är bakgrunden till hela den här historien.

Så här skriver Monica Antonsson på sin blogg:

Jag låter diskussionen rulla, jublar åt grävlingarnas ansträngningar, informerar, dokumenterar, besvarar seriösa frågor i mån av tid och förbehåller mig rätten att mellan varven rensa verbala ogräs ur bloggrabatten.

Provocerande frågor är intressanta just för att de provocerar. Det är ju det konceptet Monica Antonsson bygger sin bok på. Frågan blir ju vem som har rätt att ställa provocerande frågor till vem. Kanske skall en bloggare passa sig för att ställa provocerande frågor till en publicerad, guldspadenominerad författare.

Om jag skall säga något uppmuntrande till Rosemari får det bli: Stå på dig, jag tror du är på rätt spår.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

  • Leroy

    Jonas nu handlar det väl inte om rätten vart man ställer en bok eller om kvinnomisshandel utan det handlar om sanning och konsekvens utifrån en agenda som man skrev ifrån sedan man krossade E Hermon och stiftelsen trossen. Rose marie skriver ju själv i svaren på kulturbloggen till de kommentarer som tillåtits bli publicerade att hon skriver eftersom det handlade om kvinnomisshandel. Då är ju hon ute och fiskar på fel ställe efter fel fisk med fel beten.

    Monica har skrivit för att sonen och familjen Hjortsberg ville få ett slut på allt skrivande och alla lögner.

  • http://kattk.org Jonas Anderson

    Det enda jag kommenterat är hur Rosemari blev bemött när hon ställde sina frågor. Om du vill diskutera vad Rosemari tycker och tänker kommenterar du på fel blogg. Jag tycker fortfarande att hon har rätt att ställa sina frågor.