Jag skulle vilja ha en Twitter eller Jaiku till kundkontakter

fagelIkväll fick jag middag hemma hos en kompis som är konsult i IT-branschen. Han jobbar med mindre företag och deras nätverk. Under åren vi känt varandra har jag sålt in honom på bloggar och sociala media. Det systemet han fastnade för heter Joomla. Ett så kallat innehållshanteringssytem (vilket är ett korkat namn i mitt tycke). Han vill ha det för att kunna interagera med kunder, ta emot förfrågningar och begäran om hjälp. jag tyckte att han skulle sattsa på någon slags enkel helpdesk. Ett ställe där kunden kan tala om vad han har problem med och snabbt få besked om hur och när han kan få hjälp. Så enkelt skulle det vara.

E-post skulle kunna funka men problemet är att ett meddelande hamnar bland andra meddelanden. Det är inte uppenbart att du ber om hjälp bara för att du skickar e-post.  Ett meddelande till helpdesk skall indikera en lite högre prioritet.

Jag tänkte att det här systemet skulle kunna vara Jaiku eller Twitter. I all fall Jaiku eftersom vi som bor i Sverige får uppdateringar via sms. Kunden har ett Jaiku-konto och du prenumererar på uppdateringarna. Problemet är att vi blir beroende av en tredje part som inte alltid är igång (som nu till exempel).

Nu funderar jag på att bygga en egen mikrobloggtjänst med en sms-gateway. Den skulle kunna snurra på en egen dator hemma, till och med. I teorin, alltså. I så fall skulle jag använda Laconica. Laconica stödjer ett slags uppdateringar till mobiltelefoner via e-post.

Om det går att skapa ett helpdesksystem av det här är inte säkert men det är värt att prova. Jag återkommer.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

  • http://www.tomascarneheim.com Tomas

    Kör på Jonas!

  • http://jonasanderson.se/info Jonas

    Tack för uppmuntran, trots att jag inte är tekniker känns det inte omöjligt att bygga tjänster med de verktyg som finns idag.