Överraskande och roligt om bloggar och pengar

goldNu när jag ändå sitter här och spöar RSS-läsaren kan jag erkänna en sak. Nuförtiden har jag lägre förväntningar på att hitta något intressant där. Mycket oftare hittar jag intressanta artiklar och tips på Friendfeed och Twitter. Webben kräver mänskliga filter. Vi behöver inte mer tekniska lösningar om det inte är verktyg som hjälper oss få kontakt med mänskliga flöden. Friendfeed och Twitter är sådana verktyg för mig.

Hursomhelst. Det finns några bloggar som jag läser ”för hand”.  Scripting News är en sådan. David Winer är en bloggare i den högre skolan. Faktum är att han praktiskt taget uppfann bloggen och RSS.

Efter en diskussion som pågick för några dagar sedan, med olika meningar om bloggar kan tjäna pengar, tänkte jag på mina egna experiment i den vägen.

Kattkorgen hade annonser i början. De är borta nu eftersom jag kände mig splittrad och osäker på vad jag skulle satsa på. Eftersom skrivandet var roligare tog jag bort annonserna. det går att tjäna pengar ändå.

Tydligen förekommer den här diskussionen på andra håll i världen. Ena sidan säger att det inte går medan David Winer viftar med checken.

Inlägget är mycket lärorikt för alla som har en blogg och vill tjäna pengar. Slutsats: Det finns olika sätt.

Låt inte olyckskorparna som säger att det inte går få för mycket utrymme i ditt liv. Lär dig av de som lyckas och fram allt: Gör din grej. Då kommer du att känna dig nöjd oavsett om du tjänar pengar eller inte. Vill du tjäna pengar kommer du att göra det men du måste investera din tid och energi.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,