Moral eller ekonomi när Skatteverket granskar bloggare?

Jag kan tycka att det känns obehagligt när Skatteverket granskar en witches_with_cauldrongrupp som vore de potentiella brottslingar.

Kan man få ett förtydligande? Nu vet jag så klart inte om det är Skatteverket eller Expressen som jag skall skälla på. Skatteverket kanske har en specialgrupp för alla yrkeskategorier. Vad vet jag? Eller så är det bra nyheter att röra lite i grytan och se vad som händer.

Hursomhelst tycker jag det är dags att sätta ner foten.

Det Expressen skrivit i några artiklar uppfattar jag som provocerande. Det ger en bild av bloggare som inte stämmer. Även om det står att det gäller ett fåtal av alla tusentals bloggare är vinklingen tydlig.

Det är OK att kritisera bloggare för det de faktiskt gör och skriver. Jag tycker det är bra med diskussioner om bloggande och när bloggandet blir något annat än bloggande.

Det är inte OK att kritisera bloggare bara för att de är bloggare.

Vi behöver mer evenemang som Kulturbloggen Award.

Bloggarna kommer att ge upphov till nya sätt att rapportera nyheter (oavsett vad det kommer att kallas i framtiden) genom deltagande journalistik. Det är hos bloggarna vi hittar morgondagens media redan idag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

 • http://www.tomascarneheim.com tomas

  Kanske är journalisterna på Expressen avundsjuka på att det finns helt outbildade skribenter som skriver bättre än dem själva ;-D

 • http://jonasanderson.se/info Jonas

  Jag misstänker att det är värre än så, det handlar om rädsla. Förändringarna går så fort i Bloggsfären att traditionell media inte hänger med. Framförallt finns det ju erfarna skribenter som rör sig fritt och obehindrat i bäda sfärerna. Doc Searls 60+ och chefredaktör på Linux Journal är ett exempel. Det finns ingen ursäkt längre. Problemet här är att vi har få seriösa journalister. Jag vet inte hur journalistskolorna lyckas krana ut dessa ego-monster, eller så är det yrket som blivit sådant. Det är sorgligt hur det än är.

 • Viveka

  Tyvärr, har på grund av den stora mängd annonspengar som flödar över Internet, gjort något man kan kalla ett nytt bloggträsk, håller på att breda ut sig…
  Där mindre oseriösa webbföretag hjälper till att blåsa upp besökstatisk för vissa bloggare.
  I Norge varit på tapeten inom sporten.
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=647&a=
  Här i Sverige borde syna närmare sömmarna på vilka webb/dataföretag som ligger bakom unga tonårsflickors mode bloggar.
  Ifrågasätta ifall deras besöksstatistik är grundad på realistiska siffror.
  Går det verkligen locka en halv miljon unika besökare, när det endast total finns ca i Sverige
  total 250 000 flickor i det åldersspannet, som läser den typen av bloggar. Marknadsförare brukar hurra av glädje om når 10-15% av en populationsdelen.

  Så i sak håller jag med dej om bloggandet som verktyg, men vi som brukar medlet måste också söka se till att synliggöra missbruken i det och därmed förhoppingsviss bli av med de oseriösa företagen och få dem dyka tillbaka i det träsk de kommit från.