Idag publicerade jag min 1600e ”Tweet” på Twitter

fagelDet är lustigt hur Twitter har rasslat till. När jag skrev in mig för, jaa, jag minns faktiskt inte. Men för 1601 uppdateringar sedan.

Twitter funkade bättre än Jaiku men jag skulle inte vilja vara utan någotdera. De fyller olika funktioner. På Twitter har jag hela den anglo-saxiska bloggsfären och på Jaiku följer jag ett litet urval svenska profiler.

För 1601 Tweets sedan visste jag inte riktigt hur jag skulle använda Twitter men när en del bloggare jag följer dök upp där lossnade det.

Twitter är överlägset om du vill meddela saker. Det som inte fungerar är samtal. Om någon svarar på något har du sällan en chans att se vad det är du får svar på! Det är så att alla gör sin grej för att få ut information, länkar och kommentarer.

Jag rekommenderar all Twitter-fans att följa David Winers blogg. Han är den som experimenterar mest med flöden och då och då slår han huvudet på spiken. Han är dessutom ett Twitterfan och utvecklar ständigt nya sätt att använda Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

 • http://ponor.wordpress.com Ponor

  Bra sagt! Tycker du har rätt i allt du säga här Jonas.

  Som Brit tycker jag att det är hur kul som helst att skriva saker på dom 140 ”char”en som krävs hos Twitter. Detta är en rolig lek hos Britterna, vi som av tradition älskar svåra korsords klurighet och dylikt.

  Folk kommer alltid att prata en del på sig själva och i dagens hårt konkurrerande värld även mera så. Vill räka ut en hand till alla svenskor som har lust att vara med på Twitter..

  Finns säkert förresten en hel Twittersphere som är enbart svenskt redan :)

 • http://ponor.wordpress.com Ponor

  Bra sagt! Tycker du har rätt i allt du säga här Jonas.

  Som Brit tycker jag att det är hur kul som helst att skriva saker på dom 140 ”char”en som krävs hos Twitter. Detta är en rolig lek hos Britterna, vi som av tradition älskar svåra korsords klurighet och dylikt.

  Folk kommer alltid att prata en del på sig själva och i dagens hårt konkurrerande värld även mera så. Vill räka ut en hand till alla svenskor som har lust att vara med på Twitter..

  Finns säkert förresten en hel Twittersphere som är enbart svenskt redan :)

 • http://ponor.wordpress.com Ponor

  Bra sagt! Tycker du har rätt i allt du säga här Jonas.

  Som Brit tycker jag att det är hur kul som helst att skriva saker på dom 140 ”char”en som krävs hos Twitter. Detta är en rolig lek hos Britterna, vi som av tradition älskar svåra korsords klurighet och dylikt.

  Folk kommer alltid att prata en del på sig själva och i dagens hårt konkurrerande värld även mera så. Vill räka ut en hand till alla svenskor som har lust att vara med på Twitter..

  Finns säkert förresten en hel Twittersphere som är enbart svenskt redan :)