Bloggsnack

Idag hade jag en sån där dag när jag mest besökte andra bloggar, utan större ambition att skriva. Eftersom jag skriver i Bloggtidningen varje dag kan det bli  idétorka här.

Tomas blogg händer det däremot massor. Jag ringde till honom och snackade lite om bloggar och bloggande. Vi kom fram till att bloggen är ett unikt verktyg som inte funnits förut. Det är därför bloggen är så utvecklande. Du kan göra mer än att bara publicera texter. Egentligen skall det vara ”göra mer än bara publicera [punkt].” Du kan kommunicera.

Både Tomas och jag är förtjusta i att skriva och bloggen lyfter fram det personliga. Alltså, det som är unikt för ditt eller mitt sätt att uppleva någonting.

Här är ett himla bra blogginlägg.

Bilder och teckningar har blivit en viktig del av mitt bloggande. Snabbklotter knäpper jag en bild av och laddar upp (ha alltid en bunt blanka visitkort + penna tillhands). Den här tog jag med min Nikon men mobilen duger.

rattegangen_s

Det var allt för idag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

 • http://www.tomascarnehei.com tomas

  Haha, Jonas. Jo, det är säkrast att ringa polisen! Den där var riktigt bra!

 • / Rolf

  Inget fel på det där blogginlägget Jonas, du filosoferar över Bloggen som verktyg för att kommunicera.
  Ska bli himla spännande att se hur Bloggen kan bidra till att utveckla kommunikationen i en ideell förening som ABC-klubben http://www.abc.se/home/abc-blogg/

 • / Rolf

  På tal om kommunikation, detta är också ett sätt http://www.youtube.com/watch?v=Lm4tVaP18j4

 • http://charlietruck.blogspot.com/ Charlie

  Tack! Ja, visst är det lite magiskt ibland när man far feedback och kommentarer och känner att diskussionen lyfter och engagerar! Da är det verkligen inte bara publicering.

 • http://jonasanderson.se/info Jonas

  Det som är intressant är att det är något nytt, som inte fanns. Jag hoppas jag får vara med och se vad det blir av det hela :)

 • / Rolf

  Du är ju den som fått fart på skutan … jag ska spötte i nävarna och hugga i ..

 • http://jonasanderson.se/info Jonas

  Vem som fick fart på vem kan diskuteras… :)

 • / Rolf