Twitter får sitt genombrott

papegoja_webbEnligt Metro skall nu Twitter få sitt genombrott i Sverige. Det kan ligga något i det, jag ser fler och fler svenskar på Twitter, senaste tiden. Det är ju en positiv utveckling. Samtidigt är det svårt att vaska fram det som är värdefullt (eller svenskt).

Twitter kräver ett visst mått av filtrering. Själv använder jag också Twhirl, en Adobe Air applikation som ger uppdateringar i realtid.

Pga Twitters enorma informationsflöde behöver man en del hjälp. ”Hashtags” är en sådan. Ett inlägg kan märkas med #+sökord. För inlägg som berör svenska användadre finns #svpt som används kreativt på den här sidan.Där kan du enkelt följa uppdateringar från de svenska Twittermissbrukarna. Med Twitter search kan du för övrigt söka på vilka ord du vill och hålla dig uppdaterad med världshändelser.

Kolla också in Twitterskolan på’å Markmedia.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

  • m9149

    men vad är Twitter?

  • http://jonasanderson.se/info Jonas

    Jag såg attt jag missat att lägga in länken till artikeln i Metro. Twitter är en sk microblogg. Man kan skriva meddelanden om 140 tecken och välja vilka man själv vill följa. Det finns mängder emd intressanta personer, organisationer och företag som meddelar nyheter och infp via Twitter.

    http://twitter.com/jea t ex. Det är jag :)

  • Pingback: Mer RSS-maggi och varför vi behöver den mänskliga faktorn | KATTKORGEN()