Teknikbloggarna bloggar om jobb

dator_webb

Det är rätt sympatiskt att sociala nätverk fungerar i alla lägen. Inte bara när det är goda tider.

Nu behöver du ditt nätverk och det kan också vara läge att se över din profil i olika sociala media. Reflekterar dina vänner på Facebook det du vill göra av ditt liiv. Det är troligt att arbetsgivare tittar på Facebook. Du kan t o m få frågan om du är med där. Städa din profil. Vampyrkrig på arbetstid? Inte bra.

Har du en blogg skall du skriver om sån’t som du vill att en arbetsgivare skall veta om dig. Samma med Twitter. Vilka följer du och vilka följer dig? Gör din närvaro på nätet till en del av din CV. Om din blogg är ett kommersiellt projekt är det viktigt att du gör klart att det är något du gör på fritiden.

Robert Scoble har en hel radda tips till den som vill använda sociala media i sitt jobbsökande.

Allt det här hjälper dig att fokusera på det som är viktigt när du söker jobb. Din kompetens och vilken tillgång du blir på arbetsplatsen.

Jag har skrivit om den här jobbloggar-trenden förut. Det är intressant hur sociala media får en ny roll i våra liv. Skriv gärna en kommentar om du har idéer. Vad skulle vara intressant att blogga om när det gäller jobbsökeri?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,