Nyheter – Våra Feedburner-flöden flyttar till Google

flode_skaladNi som följer bloggen vet hur tända vi är på RSS (en snabbkur i RSS).

RSS är ett enkelt sätt att prenumerera på webbplatser som uppdateras ofta. Bloggar och nyheter, t ex. Det är också ett bra sätt att få ut dina artiklar och blogginlägg. Här på Kattkorgen har vi sedan starten använt oss av Feedburner som leverantör av våra flöden.

Feedburner är en tjänst som gör att du kan lägga till alla möjliga finesser till dina RSS-flöden. (Passa på att prenumerera om du inte gör det).

Ända sedan Google köpte Feedburner har det stått på dagordningen att flytta flödena till Googlekonton. Nu har all vi som använder Feedburner till den 28e Februari på osss att flyttaa vära flöden till ett Google konto.

Om du oroar dig för att det är svårt kan du vara lugn.  Jag har skjutit upp/förträngt det här men fick just klart för mig att det ändå måste göras.

Det var Corvida som påminde mig.

Sagt och gjort, jag loggade in på mitt Googlekonto och gick sedan till Feedburner.

feeds

Överst i fönstret finns två länkar. En för att få veta mer och en för att flytta mina RSS-flöden. Jag öppnade båda i olika flikar, läste lite och tackade sedan ja till flytta mina flöden.

En fråga kommer upp om vilket Googlekonto jag vill flytta till och jag valde det jag var inloggad på (det var ju det som var vitsen). Se’n var det bara att klicka flytta. Det kom ett meddelande om att det kan ta en stund men att jag får ett mail när det är klart. Tack Google, hoppas det funkar.

Jag har visserligen inte fått något mail än men jag hoppas att det fungerar. Som prenumerant behöver du inte göra någonting. Det är bara att fortsätta som vanligt läsa som vanligt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,