Microsoft blockerar alternativa chattklienter

IDG skriver att Microsoft blockerar alternativa klienter till Messenger. Det gäller klienterna Pidgin och Admium. Läs också på Adiums blogg. Det här drabbar mig eftersom jag använder Pidgin.

Det som är bra med Pidgin är att den hanterar en mängd meddelandeprotokoll. Min sköter MSN och GTalk. Eftersom många tjänster som Friendfeed, Jaiku och Identica uppdateras till GTalk kan jag få allt i samma klient. Väldigt behändigt.

Om det här är ett Mac-fenomen eller om jag har en Pidginklient som stöder ett äldre MSN-protokoll. Det verkar som om min Pidgin funkar. Enligt Macworld skall det handla om version 15 av MSN-protokollet. Jag blir inte klokare av att rota i informatiomsfilen. Borde det inte stå vilka protokollversioner som används?

Nu skippar ag det där och tänker på annat. T ex testar jag att chatta via Pidgin med min bror i Varberg (via MSN). Så var det med det. Det är nog Macanvändarna som är mobbade. Nu måste jag funder på vad jag tycker om det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,