Kriget i Mellanöstern

Kriget i Mellanöstern fyller min Google Reader. Ända sedan det satte igång har fler och fler bloggar tagit upp det här. Inte minst inflytelserika Huffington Post. Det finns bloggar som är emot och det finns de som liknar Israels invasion av Gaza vid Englands bombningar av Tyskland under andra världskriget Allt flyter fram i strida strömmar.

Det är inte vad jag hade önskat någon inför det nya året.

Det vi ser är en skärpning av konflikterna i världen. Kan tekniken hjälpa oss att förstå? Bloggarna har fått större betydelse än förr och även Twitter används i  nyhetsförmedlingen. Ett flertal gånger hafr nyheter kommit ut på  Twitter innan de når den traditonella pressen.

Mina egna experiment med delatagarjournalistik har visat att det inte krävs mycket av den utrustningen du använder.  Ibland räcker en mobiltelefon med kamera och att du är på plats.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,