Konstnärliga experiment

Jag har några gamla datorer stående som jag tänkt ha till något. Till slut inser jag at det inte kommer att hända. De där gamla trotjänarna kommer inte att kopplas in i något nuvarande eller framtida nätverk. Tyvärr.

Jag borde ta en bild, rama in den och slänga skrotet, tänkte jag och då började en idé ta form. Varför inte rama in delar av datorn?

Mitt emot Café Edenborg (som jag använder som kontor, ibland) finns en rambod. Ahlbergs, heter den. Han gör småramar av list som blir över. För 30-40 spänn får man en fin ram som kan passa till elektroniska komponenter.

Jag köpte några och testade. Ser ni vad det här är?

amd_3

Så här började jag testa. Sen klippte jag ock klistrade lite i Gimp för att se hur det skulle kunna se utoch då blev resultatet så här:

amd_0

Rätt snyggt och jag föreställer mig att  det blir ännu bättre i verkligheten. Det skulle kunna vara en grön passepartout också. Vad tycker ni som läser den här bloggen? Är jag på rätt spår?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

  • http://www.tomascarneheim.com Tomas Carneheim

    Snyggt, Jonas! Det ser antikt ut på något sätt. Jag drömmer mig tillbaka till romarrikets känsla för symmetri. Kul att du kan återanvända saker, det fillar jag som gammal miljövän.

  • http://jonasanderson.se/info Jonas

    Tackar! Det är kul att hitta ny användningsområden för grejerna. Som sagt, de blir ganska fina när man sätter dem i ett nytt sammanhang.