Aftonbladets stora bloggpris

Så har jag då skickat in mina nomineringar till Aftonbladets stora bloggpris, Jag kunde inte med gott samvete fylla kategorierna. Mode och sportbloggar läser jag inte. Politiska bloggar finns ju några stycken. Det finns några jag gillar (men inte alltid håller med), för stillen och oräddheten. Jag brände mitt krut på de bloggar jag kunde säga något om. Se’n får det bli som det blir. Tror att mina förslag är bra och några hade inte nominerats om jag inte gjort det.

För att helt byta spår, det finns en trend i den amerikanska bloggsfären att skriva om lediga jobb, i alla fall inom webb/media. Read Write Webb  gör det i sin jobbwire och RSSmeme har också tagit upp trenden. Techcrunch håller sitt fokus på nystarade webbaserade företag och fortsätter med sina evenemang, t ex Crunchies.

Krisen har gjort det här till en framgångsrik niche. Inte så konstigt. Det som är konstigt är att den inte har slagit igenom bland svenska IT-bloggar. Eller bloggar överhuvudtaget. Om inte jag har missat något. Det skulle vara intressant att prova en Jobblogg.

Kanske är inte det här med arbetslöshet samma sak här i Sverige. Det finns väl en förhoppning att regeringen skall gå in som vi är vana eller att det sociala skyddsnätet skall funka om vi blir arbetslösa. Risken är förståss att vi blir besvikna. Finns det utrymme för ett svenskt Jobwire? Eller socialt jobbnätverk? Skriv en kommentar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,