Posterous – Enklaste email-bloggen jag någonsin sett

När jag var ute och slösurfade stötte jag på det här inlägget hos David Winer. Han berättade om att han reagerade på att Michael Arrington, Techcrunch, börjat använda en tjänst som heter Posterous och inte Flickr, när han reser.

Eftersom jag är nyfiken på nya tjänster som gör online-livet enklare provade jag enligt instruktionerna och skickade ett mail till post@posterous.com och bifogade en bild jag tog härom dagen.

Efter ett tag fick jag ett mail som berättade att min blogg var skapad. Mailet erbjöd mig också att skaffa en enklare adress. Förslaget var ”Jonas”, det var förstås upptaget så jag provade med jea (mina initialer) och det gick bra.

Hur funkar det här med andra tjänster, undrar jag? Det funkar att om-posta till bloggar, Twitter, Facebook.

Nu kommer mina poster till Posterous automatiskt att dyka upp på Twitter och Facebook och en av mina andra bloggar.

Nu har jag alltså en ny blogg som jag kan använda till att posta bilder och annat jag stöter på när jag är i rörelse. I morgon skall jag resa till min bror i Varberg. Då skall jag testa det här lite mer.

Vad de kan hitta på nu för tiden!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,