Intressant om journalistik och tidningarnas utveckling från Mindpark

Joakim på Mindpark skriver intressant om hur tidningarna karhodesian_ridgebackn bli bättre anpassade till webben. Tyvärr är det ju ett fåtal tidningar som har fattat att  webben har tvåvägskommunikation. Att webben kan göra  mer än att transportera läsare till tidningarnas webbplatser. Hm…

Några har fattat, t ex New York Times. BBC är ett annat företag i nyhetsbranschen som gått in för att länka mer med hjälp av ett företag som heter Apture. Det skrev jag om här på Kattkorgen och i Bloggtidningen.

En annan sak som skulle göra nyhetsvärlden spännande är att släppa in bloggare på redaktionerna. Om det är kris och det finns plats i pressrummen borde tidningarna ge bloggare tillgång till tidningarnas resurser. Inte för att styra eller anställa dem utan för att ge bloggare samma resurser som journalister för att se vad som händer. Fler bloggare borde ges akreditering. Det är stor skillnad på journalister som bloggar och bloggare som förmedlar nyheter. Båda behövs, pga skillnaden.

Vem vågar vara först?

Nya tider, nya jobb för redaktionen · Mindpark

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Technorati Taggar: , , , ,