Årets sista tankar kretsar kring yttrandefriheten och FRA

Märtha and friend

Idag hälsade jag på hos Märtha och hennes mamma och pappa. Pappa är bloggare och skulle kunna få bloggpris i debutantklassen. Han bloggar här.

Själv skulle jag nöja mig med den summeringen av 2008.

Tyvärr blev jag påmind om FRA och att förslaget blir lag. Bästa kommentaren hittills läser jag på Kulturbloggen, ”…fortfarande har ingen gett en vettig förklaring till vad vi skall ha den till.”

Jag suckar eftersom jag lyckas glömma den här historien medan andra tänker och skriver hela tiden. FRA, IPRED och liknande lagar här i Sverige och utomlands är ett hot mot våra rättigheter. Ta vilken du vill. Yttrandefrihet, föreningsrätt, rätten till privat kommunikation. Allt ryker med dessa lagar. Vad gör man när ens regering åsidosätter så grundläggande rättigheter? Regering, förresten. Alla riksdagspartier är överens om att vi skall ha den här lagstiftningen. Finns det fortfarande någon som tror att vi kan säga ja eller nej till FRA?

För ett och ett halvt år sedan blev jag morfar och idag träffade jag ytterligare en liten ny människa som så småningom skall göra sin röst hörd utanför hemmet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,