Spam-operation nedstängd i Californien

En grupp internetleverantörer har lyckats stänga en av de största spamoperatörerna på nätet. Trots upprepade försök har Californienbaserade McColo inte vidtagit åtgärder mot  de spammare som använder En bild som heter clown_jumping_over_cat.pngderas servrar.

Genast efter avstängingen märktes en minskning av mängden skräppost med 2/3!

Spamcop.net, som också håller koll på spammare märkte en liknande nedgång. Från 40 meddelnaden per sekund till 10. Här finns deras grafiska presentation.

Ett webbhotell (i USA) kan bara hållas juridiskt ansvarig för sina kunders brott om det rör sig om barnpornografi eller brott mot upphovsrätten (!). I McColos fall har de sålt tjänster till företag som skickat enorma mängder spam (skräppost), bedrägerier, botnetoperatörer (som styr nätverk av infekterade datorer). I princip alla typer av internetbrottslighet man kan tänka sig.

Företagets verksamhet har varit känd länge och säkerhetsexperter är bestörta över att USAs myndigheter och polis inte gjort någonting. Det var de två bandbreddsleverantörerna som tillhandahållit internetuppkopplingen till McColo som till slut drog ur kontakten.

FBI och Secret Service har inte velat kommentera.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

  • http://www.tomascarneheim.com/ Tomas C

    Frågan är vad spammarna tjänar på sin verksamhet, nya rön säger ju att det bara är en tusendels procent av de användare de skickar till som inte kastar bort spamen direkt. Konstigt alltså att verksamheten med spam fortsätter. Det verkar vara bortkastad tid =pengar helt enkelt.

  • http://jonasanderson.se/info Jonas

    Forskare kapade nyligen en del av ett botnet och skicaked ut spam för att se om folk nappade och det gör de, otroligt nog. Särskilt de som säljer droger. En tusendels procent räcker långt. 40 meddelanden i sekunden är en del

  • Pingback: Efter FRA kommer IPRED | Bloggtidningen()

  • Pingback: Spammarna ändrar taktik | Bloggtidningen()