Kan mobilen ersätta datorn?

Svenskan förutspår en utveckling där mobiler blir mer lika datorer. Det är nog tillverkarnas önskedröm. Just nu har Asus och andra tillverkare hittat nästa stor grej. En dator som är lika lätt att bära med sig som en bok. Som kan ansluta till olika slags nätverk, som kostar under 4 000 (men kommer troligen att bli billigare) och som du kan installera samma program på som du har på din hemdator (eller skriva egna).

Ställ detta mot dyra abbonemangskostnader och i fallet Iphone kan du inte välja operatör.

Det alternativet som ger användaren störst funktionalitet och flexibiltet tillsammans med en låg kostnad vinner. Därför tror jag att minidatorer har en ljusare framtid än supertelefoner. Särskilt om du kan välja vilket nätverk du pluggar in datorn i.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,