Hur jag läser nyheter

När jag först började använda mig av Internet hittade jag intressanta sidor genom att söka genom någon känd sökmotor. Oftast Altavista (minns ni den?).

När antalet sidor jag följde regelbundet blev så stort att jag inte hann runt fick jag användning för RSS-läsare. Inläggen kom till mig istället för att jag besökte webbplatserna.

Nu märker jag en förändring igen. Jag förlitar mig mer och mer på sociala tjänster som FriendFeed och Twitter och följer länkar jag får tips om.

Missförstå mig inte, jag har fortfarande min Google Reader som förstahandskälla men de länkar jag får via sociala media ger ofta ett sammanhang och en del användbara kommentarer. Det blir lite som kyrkbacken. Jag får inte bara nyheten utan skvallret om nyheten på köpet.

Du vet väl att du kan följa mig här och där på nätet. Sök mig så kan vi följa varandra.

För ett tag sedan gjorde jag en landningssida där det står information om hur man får kontakt med mig. Den finns här. Just nu är den på engelska men jag funderar på att göra en svensk variant också. Det är bara så mycket man skall göra

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,