ABC klubben går framåt

Jag har skrivit en del om ABC-klubben här på bloggen och nu inför årsskiftet vill jag puffa lite extra. Nyligen kom en Linuxkurs igång. På distans och den har varit populär.

Går du med nu blir du medllem för 2009 och dittt medlemsskap börjar gälla på en gång. Du får omedelbar tillgång till klubbens alla resurser.

en bild som heter abc_logo.pngKlubben har funnits sedan början av 80-talet och har en hel del medlemmar kvar från den tiden. Man kan läsa om hur klubben startade på svenska Wikipedia.

Tiden har förändrat klubben. Numera handlar det mycket om webben. Vi diskuterar hur vi skall anpassa klubben till den interaktiva webben. Det fantastiska är att vi bit för bit får en klubb som innehåller hela datorns historia, från ABC-80 tiden och framåt.

Själv kom jag med i klubben ungefär samtidigt som jag kopplade upp mig på nätet och har aldrig ångrat någotdera.

Vid den här tiden var Linux mitt stora intresse, det och de andra fria operativsystemen och det passade bra med klubbens Sun servrar. Det gick att lära sig massor även om jag inte skruvar i datorer lika mycket som jag gjorde då (annat än om det är dags att bygga en ny eller renovera en gammal).

Faktum är att man får så mycket för 300 spänn att det nästan känns dyrt att inte vara med.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,