Vilka är det synd om?

Inte helt oväntat är ett av de heta ämnena bland de sk A-bloggarna i Silicon Valley den ekonomiska krisen. Den minskade investeringsviljan gör att riskkapitalisterna håller i pengarna. Det är svårt att få pengar till nya projekt och kraven för att få  nya pengar till företag som redan är igång har höjts.

Ett ställe detta diskuteras är Gillmor Gang, ett gäng webbkändisar och bloggare (med bl a Kattkorgsfavoriten Doc Searls). I en sändning nyligen fällde någon (jag minns inte vem) kommentaren ”Vi är inte experter på ekonomi…” Steve Gillmor reagerade och sa: ”Vadå inte experter, vi är experter på vår smärta.

Till saken hör att diskussionen på bloggarna ofta handlar om vad man får och inte får skriva om krisen. Det finns de som anser att det är blogginlägg om krisen som skapar krisen.

Samtidigt som några diskuterar om det finns en kris eller inte förbereder sig Volvoarbetare på att försvara jobben. Samma planet, olika världar.

Krisen ser olika ut beroende på vilket perspektiv du väljer men sådana här gånger får jag ett stort behov av verklighetsflykt. Flykt till verkligheten, alltså.