Skitstövlar i nivåer

Jag har ett 3 mobilt bredband. Kontantvarianten. Från det får man inte skicka sms. Det får man bara göra med månadsabonemang. Tyvärr går det att skicka sms från programvaran som följer med och du får ingen chnas att betala extra för den här tjänsten.

Hur mycket det kostar att begränsa och stympa tjänster för att få fram olika betal- och servicenivåer vet jag inte men det måste vara åtskilligt.

Det är inget nytt med företag som straffar kunder som betalar för sig. eller som är villiga att betala för sig om de fick.

Comcast är en utskälld internetleverantör som utan vidare stänger av kunder för att meddela att de har gjort något fel.

Tidigare har jag framhållit 3 som en bra tjänst (och det är den fortfarande) den funkar t o m där mobiltelefonen har svårt med kontakten. Synd att de inte fullföljer med bra service och enkelhet.

Företag behöver fråga sig om de gör livet bättre eller enklare för någon. Gör de inte det kan de gå hem. man ber inte sin kunder dra åt helvete. Kom ihåg att ingenting försvinner från internet. Ingen äger internet. Internet skapades med amerikanska skattemedel men andra har byggt vidare.

Om 3 klipper linan för överträdelser som jag inte vet om byter jag leverantör. Fast jag vet ju inte om 3 skyller på mig för att slippa ersätta mig för olägenheten de utsätter mig för. Om än bara genom att lägga till den dagen jag var utan.

Idag finns inga riktigt bra internetleverantörer för privat personer. För företag finns IP-Only. De verkar ha fattat vad det handlar. Kommer det att finnas ett företag med liknande filosofi för privat? Tills dess får vi nöja oss med tjänster i nivåer och bredband i rännilar.

  • http://kraka.moah.se Kraka

    Det är frustrerande med dessa småpåvar som sitter och utövar makt mot oss andra som rör oss på nätet bara för att vi tycker eller tänker annorlunda än dem.