På utflykt med Asus, GPS och 3G

Jag är på väg mot Östhammar med en kompis. Vi skall hälsa på.

Eftersom vi är lite nördiga båda två har vi GPS (en Packard Bell-låda) och jag sitter med med min Asus eeePC, 901:an som jag köpt. Jag kör med 3G och Google maps. Fungerar hur bra som helst. Google maps hittar tom svenska gatuadresser (vilket antagligen inte är någon nyhet för er emn jag hänger inte alltid med). det ends som inte 3G ger är automatisk positionering men det vore ju inte tekniskt omöjligt.

Nu vill GPS att vi skall åka till Svedmyra. Den har den egenheten, berättar min kompis. Eftersom vi har tillgång till Google maps kan vi ändå navigera (vi kan dessutom vägen).

Vi diskuterar nätverksstandarder. Wifi, Ethernet, Wimax, 3G mm. Wimax är en konkurrent till 3G. Fördelen mede Wimax är att den skall vara kompatibel med Ethernet som är vår mesta nätverksstandard.