Förkylning och så’nt

Jag ber om ursäkt för att det varit så tunt med uppdateringar här sista tiden. Sanningen är den att jag dras med en förkylning jag inte blir av med. Den gör att jag sover dåligt och orkar mindre.

Det verkar som om jag skulle behöva göra en förändring i min livsstil.

1. Sluta röka (det mest uppenbara)

2. Börja motionera igen. Förr sprang jag marathonlopp och motionsboxades. Ett knä gör det svårt att springa långt men jag kan undersöka var gränserna går. Någon form av motion är ju möjlig. Det kan vara kul att testa sig fram till något som passar.

Andra webbpublicister har varit flitigare.

Nyss lanserades webbplatsen Kabisa.se. Egentligen är det en nylansering men jag vet inte så mycket om den i sin ursprungliga form.

Nu är den ett fint exempel på en webbplats som bl a beskriver området i och runt sjön Trekanten. Sjön ligger mellan Liljeholmen och Gröndal och har ett rikt fågelliv.

Från Oves sidor på Kabisa:

Den här avdelningen bygger på mina (Oves) promenader runt Trekanten och mina resor i Sverige och runt om i världen. På promenaderna har jag framför allt riktat in mig på vad som händer runt om i naturen med djurlivet – framför allt fågellivet – och årstidernas växlingar. Jag har fotograferat mycket och också fortlöpande fört anteckningar, oftast i dagboksform. Jag har inte varit ute efter det uppseendeväckande, det spektakulära. Jag har i stället velat dokumentera det vardagliga…

Kabisa bjuder på mycket mer men jag vill lyfta fram webbplatsens roll i att skildra lokalmiljön. Lokaltidningar skulle vinna mycket på att bjuda in bloggare och de som gör sådana här webbplatser.

Alla skulle vinna på ett sådant samarbete.

  • http://kraka.moah.se Kraka

    Vet precis hur det är att vara förkyld och inte kunna sova. Jag blev förkyld direkt jag kom hem från DPRK och det går bara inte över. Jag kan ju inte sluta röka för att bli frisk! (för den läsare som intevet så röker jag inte alls). Motionera mer är möjligen ett alternativ, men jag rör rätt mycket på mig redan.
    Krya på dig Jonas! Så ska jag försöka krya på mig.