Tillbaka till mina rötter igen

Ibland hamnar bloggandet i ett bakvatten. Intensivt bloggande i kombination med höga ambitioner gör att det lätt känns som en uppgift. Ungefär som tvätten eller att gå ut med soporna.

Då brukar jag försöka gå tillbaka till grunderna. Orsaken att jag gör det här. Då är svaret enkelt. För att jag vill skriva.

Bloggen började som ett förutsättningslöst projekt och tog snabbt fart. Jag har hängt på nätet i snart 12-13 år och jag är långt ifrån redo att koppla ner mig.

Det jag kom att tänka på är att det tar 21 dagar att skaffa sig en vana. När jag sparkade igång den här bloggen var målet att skriva i 21 dagar – varje dag – och se vad som händer.

Resultatet blev att jag nu skriver varje dag Någonstans på webben skriver jag något varje dag. Det är en framgång.

Då blir det lättare att tagga ner och släppa besöksstatistiken. Det här är ju inget kommersiellt projekt så jag kan koncentrera mig på ayy skriva bra om mina erfarenheter på nätet.

 • http://rebkin.com rebkin

  Hej,
  Jag kommer till den här sidan från FriendFeed. Det är ofta jag frågar mig varför jag håller på med det här över huvudtaget. Okay, jag vill skriva, men jag är inte i den positionen att jag har ett speciellt ämne att skriva om. För att göra det måste man veta något och vara påläst. Hur som helst har jag varit online i tio, elva år och har ett brinnande intresse för internet och vill hålla mig uppdaterad om vad som händer — kanske ännu mer just nu när så mycket händer med web2.0/sociala nätverk.
  Hemma i Sverige är det tyvärr inte många i min åldersgrupp som delar det här intresset — åtminstone verkar det inte så. Jag kollade lite på Facebook för att se om där var några från min hemstad. Det fanns åtskilliga och jag kände alla deras föräldrar! :)

 • http://ponor.wordpress.com ponor

  Roligt att läsa dina funderingar eftersom du hållit på har ett tag numera.

  ”…Tillbaka till grunderna…” Låter bra. Och – att skaffa sig en vana tar bara 21 dagar..? DET är vart att veta. Det ska jag verkligen kommer ihåg.

  Hmmm…. Undrar om det är 21 dagar för alla? :)

 • http://jonasanderson.se Jonas

  Dina intressen och erfareheter är ett ämne i sig och väl värt att skrivas ner. Om du vill skriva tycker jag du skall unna dig det och inte tänka så mycket på hur andra uppfattar det du skriver. Det får du veta snart nog :-)

  Jag följde länken till din blog och den ser trevlig ut. Det verkar som om du är i gång. Tricket med att lära sig skriva är ju att skriva.

  När jag själv kämpade med kritikern som sitter på axeln och viskar att ingenting duger, lärde jag mig att fokusera på jobbet och överlåta resultatet till andra att bedömma.

 • http://rebkin.com rebkin

  Kritikern som sitter på axeln tror jag är mer uttalad hos oss svenskar än i Nordamerika. Rätta mig om jag har fel, men ibland verkar det som det är genetiskt :-)
  Skämt åsido…men med Jante lagen och alltihopa så tror jag att vi varit mer benägna att vara överdrivet självkritiska än andra, även om det håller på att gå över med de yngre generationerna.

 • http://jonasanderson.se Jonas

  Det ligger mycket i det du säger.

 • http://jonasanderson.se Jonas

  Ja, exakt 21 dagar. :-)