Saker som behöver göras

OS brukar vara en transportsträcka för mig. Inte för att jag missunnar sportentusiasterna den här festen men när OS drar igång får så mycket annat stå tillbaka.

Nu har samma sak hänt i samband med amerikanska presidentvalet. De vanliga bloggar jag följer handlar mer och mer om vad presidentkandidaterna har för sig och vad de diskuterar. Det är inte så konstigt eftersom webbkändisarna i Silicon Valley har bestämt sig för att det blir bäst om Obama vinner.

Det som är intressant är att kandidaterna McCain och Obama har positionerat sig väldigt olika i hur de använder teknik. McCain driver en traditionell kampanj och kör hårt med att lyfta fram sin patriotism, konservatism (förutom att han valt en kvinna som vicepresidentkandidat) och vara allmänt tuff.

Obama däremot anammar tekniken och träffas på Twitter (ja, jag förstår att han inte sitter och Twittrar själv), bloggar och är allmänt modern. Han gör framträdanden där han framstår som en rockstjärna.

Det sagt tror jag inte att det här valet kommer att avgöras på webben. Det är de politiska frågorna som kommer att avgöra. Om McCain framstår som en sansad om än konservativ och USA är ett land i krig.

Hur det blir kommer ju att visa sig men eftersom valet i USA berör oss alla kanske det är viktigt hur vi tänker även om vi inte röstar. Eller att vi tänker.

Bilden är en skärmdump från wikipedia