Rapport från verkliga livet

Jag fortsätter med mina experiment i mobil livsstil. Det betyder att jag tillbringar en hel del tid på lokala bibliotek istället för att sitta hemma framför datorn. Det är en trevlig miljö och det rör sig andra människor.

Idag såg jag en maskin som jag inte sett förut. Audio Box heter den och nyfiken som jag är kollar jag in vad det är för något.

Det visar sig att det är en ljudboks automat. Den har en betalkortsterminal och kan ladda ner på de flesta minneskort. Den har också en kontakt för mini-USB , Sony-Ericsson
och Nokia-telefoner.

De böcker jag kollar på kostar strax över en hundring och det verkar finnas en del att välja på.

Smart, tycker jag och borde bli en succé. Vem vill göra sig omaket att brottas med döda torrentfiler när det finns enkla tjänster där man kan betala för sig. För att inte tala om risken att drabbas av virus och annat elände.

Går det att ha boken både på mobilen och datorn? Det blir nästa fråga men jag ser ingenting om DRM. förhoppningsvis har de förstått att sådana saker jagar bort kunder. Köper jag en bok vill jag kunna läsa den både på tunnelbanan och hemma. Hallå!